1.000.000 "İyi" İnternet Kullanıcısı Aranıyor!

Son günlerde İstanbul, Ankara ve İzmir'de billboardlarda sıkça görmeye başladığımız bir slogan var: "1.000.000 "iyi" internet kullanıcısı aranıyor!"

Altına da şöyle bir not düşülmüş: "Adayların ekranlarından 1 satır verecek kadar "iyi" olmaları yeterlidir."

Aslında bu son derece yenilikçi bir sosyal projeleri destekleme yöntemi. www.ekledestekle.com adresinden bilgisayarınıza bir program indiriyorsunuz. Bu program araç çubuğunuza bir "satır" gibi yerleşiyor. Bu satırda görüntülenecek reklamlardan yaratılan kaynakla, projede yer alan sivil toplum kuruluşlarına destek veriyorsunuz. Böylece hem cebinizden 5 kuruş harcamadan sosyal projelere destek vermiş, hem de internette geçen zamanınızı "iyi" şeylere harcamış oluyorsunuz.

Kullanıcı sayısı ne kadar artar ve mecra reklamverenler için ne kadar cazip hale gelirse, o kadar çok sivil toplum kuruluşu ve sosyal projenin desteklenmesi mümkün olacak. Dolayısıyla her şey aslında sizlerin, yani internet kullanıcılarının elinde.

Projeye katılmak çok kolay. www.ekledestekle.com adresine girip, "İndir, Ekle" butonuna basıyor ve basit bir programı indirip, kullanıcı kaydınızı oluşturuyorsunuz. Kaydınızı oluştururken de hangi projeyi / projeleri desteklemek istediğinizi seçiyorsunuz.

Tüm vereceğiniz 3-5 dakika vaktiniz ve sonrasında da ekranınızda sizi rahatsız etmeyecek kadar küçük bir alan…

Bakalım Türkiye’de kaç tane "iyi" internet kullanıcısı var…

Bir bumads advertorial içeriğidir.

Hürriyet

1 Şubat 2012 Çarşamba

Fruit Ninja Kinect

Fruit Ninja Kinect

Fruit Ninja Kinect
Fruit Ninja çılgınlığı iOS’tan sonra şimdi Kinect’te. Çılgınlık diyorum; çünkü bu oyun müthiş derecede bağımlılık yaratıyor. Serüvene iPad ile başladım ve şu anda Kinect’te devam ediyorum. Parmaklarda oluşan meyve kesme bağımlılığından sonra sıra ellere geldi. Sizleri daha fazla meraklandırmadan oyunun detaylarına iniyorum.
Dokunmatik sürümdeki gibi dört farklı mod bulunuyor. Menü ufak değişiklikler bulunmakla beraber göze çarpan farklılıklar, oyunun durdurma menüsünde ve liderlik tablolarının menüye taşınması. Modların özelliklerine gelirsek Party, (Dokunmatik sürümdeki multiplayer.) iki kişinin bir takım veya birbirlerine rakip olarak meyveleri parçalama zevkini tadabiliyorlar. Classic’te süre sınırsız fakat meyveleri ikiden fazla sayıda düşürmeden oynamak gerekiyor, eğer üçüncü meyve düşerse oyun bitiyor. Meyvelerle birlikte ara sıra bombalar geliyor. Aman dikkat! Bir tanesine bile değmeyin, yoksa oyun sona erer.
Fruit Ninja Kinect
Zen’deyse meyve kaçırmakta özgürsünüz, korkmayın. Bombalar da yok fakat 90 saniyelik sürede meyveleri en verimli şekilde kullanmanız gerekiyor. Eğlencede sınır tanımayan Arcade ise bize 60 saniyelik süre tanıyor. Meyveleri kaçırmamaya çalışarak, üst üste kombolar yapıyoruz. Tabii ki bombalara da çarpmamaya özen göstermeliyiz. (10 puan eksiltiyor her bir bomba.) Aman ha! Renkli muzları sakın kaçırmayın, puan olarak işimize çok yarayacaklar. Örneğin; buz tutmuş muz, bir süreliğine zamanı donduruyor ve meyveler yavaşlıyor ki bu sayede hepsi bir aradayken kombolarımızı gerçekleştirebiliyoruz. Renkli muz sayesinde bir süre ekranın sol ve sağ tarafından muzlar geliyor. (Tabii ki su gibi akan meyveler bizi heyecanlandırıyor.) Bir diğer muzumuzsa kısıtlı bir zaman diliminde aldığımız puanların ikiyle çarpılmasını sağlıyor.
Nar, oyundaki en özel meyve. Oyunun sonunda bir defa gelen narı elimizden geldiğince fazla sayıda kesmeliyiz. Puanlarımız arttıkça Dojo menüsünden kılıcımızı, arka planımızı ve Kinect sürümünde olan gölgemizi değiştirebiliyoruz. Eminim herkes bu oyunu çok sevecek. 800 Microsoft Puanı karşılığında oyunu hemen alabilirsiniz ninjalar! Ben şimdi oyunuma geri dönüyorum.
Oyunun artıları olarak çeşitliliği, komboların verdiği eğlenceyi, Arcade'deki renkli muz özelliğini ve Party ile gelen yenilikleri; eksileri olaraksa bazı yerlerde gereğinden fazla bomba gelmesini ve bazı bug'ların oluşmasını sayabilirim
.

0 yorum:

Yorum Gönder