1.000.000 "İyi" İnternet Kullanıcısı Aranıyor!

Son günlerde İstanbul, Ankara ve İzmir'de billboardlarda sıkça görmeye başladığımız bir slogan var: "1.000.000 "iyi" internet kullanıcısı aranıyor!"

Altına da şöyle bir not düşülmüş: "Adayların ekranlarından 1 satır verecek kadar "iyi" olmaları yeterlidir."

Aslında bu son derece yenilikçi bir sosyal projeleri destekleme yöntemi. www.ekledestekle.com adresinden bilgisayarınıza bir program indiriyorsunuz. Bu program araç çubuğunuza bir "satır" gibi yerleşiyor. Bu satırda görüntülenecek reklamlardan yaratılan kaynakla, projede yer alan sivil toplum kuruluşlarına destek veriyorsunuz. Böylece hem cebinizden 5 kuruş harcamadan sosyal projelere destek vermiş, hem de internette geçen zamanınızı "iyi" şeylere harcamış oluyorsunuz.

Kullanıcı sayısı ne kadar artar ve mecra reklamverenler için ne kadar cazip hale gelirse, o kadar çok sivil toplum kuruluşu ve sosyal projenin desteklenmesi mümkün olacak. Dolayısıyla her şey aslında sizlerin, yani internet kullanıcılarının elinde.

Projeye katılmak çok kolay. www.ekledestekle.com adresine girip, "İndir, Ekle" butonuna basıyor ve basit bir programı indirip, kullanıcı kaydınızı oluşturuyorsunuz. Kaydınızı oluştururken de hangi projeyi / projeleri desteklemek istediğinizi seçiyorsunuz.

Tüm vereceğiniz 3-5 dakika vaktiniz ve sonrasında da ekranınızda sizi rahatsız etmeyecek kadar küçük bir alan…

Bakalım Türkiye’de kaç tane "iyi" internet kullanıcısı var…

Bir bumads advertorial içeriğidir.

Hürriyet

Doğru yerdesin...

Sık sık güncellenen oyun sitesi...

www.oyun-sokagi.blogspot.com

Sık sık güncellenen oyun sitesi...

En güncel oyunlar...

Sık sık güncellenen oyun sitesi...

Bu işte bir OYUN var!

Sık sık güncellenen oyun Sitesi

Heyecan hız kesmeden devam ediyor...

Sık Sık güncellenen oyun sitesi

24 Şubat 2012 Cuma

Call of Duty'den Soap'ın resim çalışması

nternet üstünde oyun karakterleri için kullanıcılar tarafından yapılan ve çizilen resimlere rastlayabiliriz. Call of Duty: Modern Warfare serisinin en sevilen karakterlerinden biri olan John "Soap" MacTavish'in, bir kullanıcı tarafından resmi yapıldı. Tabii ki bu çalışma uzun sürüyor, ama videoda hızlandırılmış biçimde gösteriyor. Sizlerle paylaşmak istedik.

İyi seyirler.


PS Vita'yı deneyenler ne düşünüyor?

Sony'nin uzun süredir merakla beklenen yeni nesil el konsolu PS Vita, 22 Şubat itibarıyla nihayet ülkemizde de satılmaya başlandı. Güçlü özellikleri ve kullanışlı yapısıyla dikkat çeken cihaz, oyuncular tarafından da kapışılmaya başlandı. Kimi arkadaşlarımız PS Vita'yı hemen satın alırken, kimileri ise biraz daha zaman geçmesini bekliyor. Tabii bu yoğun akış içerisinde, hala fikir sahibi olmaya çalışan ve almak için PS Vita sahibi olan kullanıcıların yorumlarına ihtiyaç duyan oyuncu arkadaşlarımız da var.

Sitemizin değerli takipçilerinden arkadaşımız Gülşah Temiz, 22 Şubat itibarıyla PS Vita'yı satın alan oyun severlerden biri. Cihazı aldıktan sonra da iki gün boyunca onunla bir hayli vakit geçirdiğini söyleyebiliriz. Hazır o mola vermişken, oyuncular da Vita sahibi kullanıcıların yorumlarını sıcağı sıcağına merak ediyorken, kendisinden PS Vita hakkındaki ilk düşücelerini paylaşmasını istedik.

Mahmut Saral (MS): Ne zaman aldın, hangi modelini aldın bakalım?

Gülşah Temiz (GT): PS Vita'mı 22 Şubat'ta aldım. 3G/Wi-Fi modelini aldım, zaten yanında Uncharted: Golden Abyss de vardı. O gün başka oyun gelmediği için farklı bir şey alamadım, ama PSN'den Escape Plan ve Reality Fighters'ı indirdim. Çok değişik bir oyun Reality Fighters. 959 TL ödedim PS Vita 3G/Wi-Fi ve Uncharted için. Diğer oyunları, bedava indirme hakkım olduğu için para vermeden edindim.

MS: Nasıl gidiyor peki?

GT: İki gündür oynuyorum, yemin ederim PS3'te oynuyormuş gibi hissediyorum. Çok değişik bir duygu. Aslında hep, hayal kırıklığı yaşar mıyım, çok mu büyüttüm gözümde diye düşünüyordum. Hiç  öyle olmadı. Can ciğer olduk Vita'yla resmen. 

Grafik kalitesi çok iyi. Reality Fighters'ta gerçek mekan kullanılıyor, evimin salonunda karakterleri dövüştürdüm mesela. Bunun videosunu daha önce izlemiştim, ama insanın kendisinin yapması çok ilginç bir şeymiş. Playstation + Start tuşuyla ekran görüntüsü de alınabiliyor.

Multiplayer olarak henüz denemedim Vita'yı. Uncharted oyunu ise, bitmek üzere. Benim için konsol, Sony'nin yaptıkları olduğu için Sony ürünleri beni hayal kırıklığına uğratmadı.

MS: Tavsiye ediyorsun yani.

GT: Cihazı tavsiye ederim, çünkü çok farklı bir deneyim ve ilerde 3G modele birçok uygulama çıkacak. FIFA, Rayman, Ninja Gaiden'ı da almayı düşünüyorum. Hele bir gelsinler.

MS: Vita ile dışarı çıktın mı peki hiç? Görenlerin tepkileri ne oldu?

GT: Mahmut düşün, geçen sene E3'ten beri aşık oldum ben bu cihaza. Onu alacağım diye para biriktirmeye başlamıştım. Otobüste abes olurdu, ama dün üniversite kantininde kullandım. Herkes, "O nasıl bir şey, ver bir deneyelim" dedi. Fiyatı biraz daha uygun olsa, alacak olan çok kişi var. Dün iki arkadaşım bendeki PS Vita'yı denedi ve ardından birlikte PS Vita'nın Wi-Fi modelini almaya gittik onlar için. Millet beğeniyor, ama fiyat biraz düştükçe deneyip alan çok olacaktır bence.

MS: Son olarak ne diyorsun, oyunlara geri dönmeden önce?

GT: Bence çok değerli bir cihaz. Çok uzun zamandır bekledim ve Assassin's Creed'ten sonra ilk defa beklediğim bir şeye değdiğini söyleyebilirim! 

10 Şubat 2012 Cuma

The Witcher 2'nin X360 Teaser videosu

C'de boy gösteren The Witcher serisi, 2. oyunu ile X360 platformuna konuk olacak. Uzun bir süredir yapımcıların üstünde çalıştığı konsol sürümü, 17 Nisan'da X360 kullanıcılarının beğenisine sunulacak. Yapımla ilgili olarak bir tane de Teaser videosu yayımlandı. Ünlü Polonyalı yazar Andrzej Sapkowski'nin roman serisini temel alan Witcher, PC'de 1 milyonluk satış rakamına ulaşmıştı.

İyi seyirler.


5 Şubat 2012 Pazar

Halo: Combat Evolved Anniversary

Seneler önce ilk kez Halo’yu oynadığımda oldukça hoşuma gitmişti. “Konsolda FPS oynayabilir miyim?” diye kendi kendime sormama rağmen, kontrollere kısa sürede alışıp, oyunu bitirmiştim. Hikayesi ve özellikle online modu ile Halo’yu uzun bir süre oynadım. Aradan 10 sene geçti ve eski dost yeniden geri döndü, hem de daha iyi grafiklerle birlikte. 

Yine yeniden 

Halo: Combat Evolved Anniversary (Kısaca Halo: Anniversary), şuanda Halo 4’ü geliştirmekte olan 343 Industries tarafından hazırlandı. Aslında bu oyun 343’ün neler yapabileceği hakkında da ufaktan fikir verebiliyor. Yapımı X360’ın HDD’sine yükledikten sonra maceraya daldım. Eski ve yeni halindeki grafikleri gösteren, tekrardan kaydedilen o muhteşem müziği ile birlikte oyuna giriş yapıyorsunuz. Halo: Anniversary, orijinal yapımla aynı. Hikaye ve ilerleyişte bir farklılık yok, ancak yapımcılar tarafından yeniden hazırlanması ile bazı konularda farklılık gösteriyor. İlk göze çarpan kısım tabii ki grafikler oluyor. Yeni baştan tasarlanan modellemeler, mimari, mekanlar kısaca tüm görsel kısım Saber3D grafik motoru tarafından çiziliyor. Grafiklerdeki farklılık daha en baştan kendini belli ediyor. Su efektlerinden, ışıklandırmaya ve gölgelendirmeye kadar yeni grafikler başarılı olmuş. Görsellik daha çekici hale gelmiş ve detaylanmış. 3B destek veren bir televizyonda oyunu 3B oynama imkanı da var. 


Saber3D ile yapılan madalyonun bir kısmı, diğer tarafında ise orijinal Halo grafik motoru duruyor. Back tuşuna basınca ilk oyunun grafikleriyle yapımı oynayabilirsiniz. Ana menüde bile “Halo” ekranda dönerken, Back tuşuna basınca gene eskiye dönüyor. Bu özellik hoş olmuş. Nostalji yaşayabilirsiniz. Grafiklerde üçüncü saklı bir kısım daha var, bu durum da multiplayer’da ortaya çıkıyor. Halo: Anniversary online gücünü Reach’ten alıyor. Online arenada Reach grafik motoru kullanıyor. Kutuda Halo: Reach için çıkan Anniversary harita paketi kodu var. Böylece oyunun diskine ihtiyaç kalmadan Reach oynarken, Anniversary’nin yeniden tasarlanmış haritalarında multiplayer oynayabilirsiniz. 










Need For Speed: The Run (PC) [HİLE]

Hileleri aktif etmek 
  
Ana menüden " Extras " menüsüne girin. Ardından " Cheat Codes " adlı menüye girin. Girdikten sonra aşağıdaki kodları " Cheat Codes " adlı ekran boşluğuna girin. 
  
AEM Intake Challenge Series'i açmak 
  
"Cheat Codes" ekranına "aemintakes" kodunu girin. Girdiğiniz takdirde "AEM Intake Challenge Series" açılacaktır.

NBA 2K12 (PC) [HİLE]

Hile kodlarını aktif etmek 
Ana menüden, " Features " menüsünden " Codes " seçeneğine girin. 
  
2K Spor takımını açmak 
"Codes" bölümüne "2ksports"  yazın. 
  
2K Çin Spor takımını açmak 
"Codes" bölümüne "2kchina" yazın. 
  
2K gelişim takımını açmak 
"Codes" bölümüne "nba2k" yazın. 
  
Visual Concepts takımını açmak 
"Codes" bölümüne "vcteam" yazın. 
  
Retro Air Jordan ayakkabılarını açmak 
"Codes" bölümüne "23" yazın. 
  
"ABA" Ball'ı açmak 
"Codes" bölümüne "payrespect" yazın. 

Age of Empires Online'da Celt zamanı (Video)

Robot Entertainment ve Gas Powered Games'in hazırladığı Microsot'un en meşhur strateji serisinin son ayağı olan Age of Empires Online için yeni bir video hazırlandı. Oyuna katılacak olan Kelt (Celt) fraksiyonun tanıtan bu yeni videoda gelecek olan yeni birimleri, özellikleri ve görevleri görüyoruz.

İyi seyirler.


Mortal Kombat Vita'nın çıkış tarihi

NetherRealm tarafından geliştirilen yeni Mortal Kombat oyununun çıkış tarihi belli oldu. Sony'nin yeni el konsolu PS Vita için özel olarak hazırlanan Mortal Kombat, yine Sony'nin resmi Almanya sitesinde yer alan bilgiye göre 27 Nisan'da satışta olacak. 

Mortal Kombat Vita'da, Elm Sokağı Kabusu serisinin efsane karakteri Freddy ve God of War'un kahramanı Kratos da yer alıyor.

Max Payne 3'ün silahları tanıtılmaya başlandı (Video)

RockStar'ın hevesle beklenen ve ufak bir erteleme yaşayan Max Payne 3 oyunu için firma yeni bir video daha yayımladı. Oyundaki en çok işimize yarayacak eşyalarımız olan silahların tanıtımına başlandığı bu ilk videoda 608 Bull Revolver'ı görüyoruz. Sanırım adında geçen boğa kelimesinin ne için koyulduğunu anlamışsınızdır.

İyi seyirler.


Darkness 2'de vahşet devam ediyor (video)

Sizlere oyunda karanlık güçler ile kullanabileceğiniz vahşi yöntemleri gösteren vidoların üçüncüsü de etrafı kırmızıya boyayacak cinsten.

İyi seyirler.


4 Şubat 2012 Cumartesi

Spec Ops: The Line

Spec Ops: The Line


Spec Ops: The Line
Eski oyuncular hatırlar; bir dönem özel harekat timleri üzerine kurulu oyunlar revaçtaydı. Delta Force ile başlayan bu seriyi, uzun bir süre birçok oyun takip etti. Counter-Strike gibi daha basit oynanışlı oyunların çıkması ile bu dönem yavaş yavaş son buldu. Özel Harekat (Special Forces) teması Call of Duty’nin savaş oyunlarını günümüze adapte etmesi ile oyun dünyasında yeniden yer edinmeye başladı. Oyunumuz Spec Ops: The Line, büyük bir parçasını bu dirilişten almakta.
Oyunu oluşturan diğer unsur ise Amerika’nın 80’li ve 90’lı yıllarda filmlerinde (Rambo vb.) çok kullandığı, sonrasında da oyunların içerisine yerleştirdiği “Amerikan savaşlarını meşru kılma” teması. Özellikle Command & Conquer serisinde Rusları, Ortadoğu devletlerini, Çin Halk Cumhuriyeti’ni hedef alan bu düşmanlaştırma, günümüzde de birçok oyunda devam etti. İkinci sınıf aksiyon filminden bozma senaryosunu müthiş bir sunum ile bizlere yediren Call of Duty, Asya’nın yükselişinden korkmamız gerektiğini gösteren HomeFront gibi oyunlar da bu meşrulaştırmanın ve Amerika’nın askeri şovunun günümüzdeki popüler ürünleri.
Yukarıda bahsettiğim gibi ilk bakışta Spec Ops: The Line’da bu popüler temadan faydalanmak isteyen bir yapım gibi görünüyor (Ne yazık ki aynı basitliği Medal of Honor’da yaptı). Oyun yine Ortadoğu temalı bir modern savaş oyunu. Biz ise Amerikan özel birimlerinden bir askeri canlandırıyoruz. Açıkçası işin bu kısmı çok fazla benzer yapım olduğu için pek heyecan vermiyor artık. Oyunun kurgu dünyasında Dubai büyük kum fırtınaları yüzünden yaşanmaz hale geliyor ve oradaki insanların tamamı tahliye ediliyor. Neredeyse çölün altına gömülen ülke, kanunların olmadığı bağımsız bir toprağa dönüşüyor. Sadece güçlülerin ayakta kalabileceği bu yerde kaçaklar ve suç şebekeleri hüküm sürüyor (Biri S.T.A.L.K.E.R. mı dedi?). Buraya kadar kurgu fena değil, fakat insanları kurtarma işini yine Amerika’nın üstlenmesi biraz can sıkıyor. İlk giden kurtarma ekibiyle bilinmeyen bir sebepten dolayı temas kesiliyor. Bundan bir süre sonra, alınan zayıf bir sinyal sonucu bizim de içerisinde bulunduğumuz başka bir ekip bölgeye yollanıyor ve oyunumuz başlıyor.
Buraya kadar her şey vasat gitmiş olsa da; oyunun işlerin boyutunu değiştirebilecek bir kaç yönü var. Öncelikle bu oyunu Yager adında bir firma geliştiriyor. İşin tezatlık derecesinde garip olan yanı ise Yager’in Avrupa’nın sanat merkezi Berlin’de bulunan bağımsız bir firma olması. Oyunun dağıtıcısı da Borderlands, Mafia II, Bioshock gibi kült oyunlara imza atmış 2K Games. Bu kadar klişe görünen bir yapımın bir ucunun Berlin’e, bir ucunun da 2K Games’e dokunması oyunun bir sürpriz yapabilme şansının olduğunu gösteriyor.
Oyun bu temadaki diğer oyunlar gibi bir FPS değil. Oyunda Gears of War ve türevlerindeki gibi üçüncü şahıs bir kamera sistemi kullanılıyor; bu da oyunun birçok platformda boy göstereceğinin bir işareti.  Zaten oyunun PC, Xbox 360 ve PlayStation 3 için çıkması planlanıyor. Yani aslında, daha konsol merkezli bir aksiyon oyunu var elimizde. Unreal III motoru ile geliştirilen oyun, motorun karakteristiğine uygun olarak etkileyici ve parlak grafiklere sahip. Her ne kadar bu teknoloji eski kalmaya başlamış olsa da, motorun esnekliği grafiklerin güncel kalmasını sağlıyor. Zaten günümüzde birçok oyun konsol ve PC birlikte düşünülerek üretiliyor. Dolayısıyla yeni nesil konsollar çıkana dek grafiklerde büyük bir ilerleme beklememek gerek.
Kısacası, Spec Ops: The Line büyük beklentiler yaratmaması gereken fakat karşımıza sürprizler ve farklılıklar çıkartma ihtimali olan bir oyun. Birinci önceliğiniz olmasa bile aklınızın bir köşesinde bulunsun.
.

3 Şubat 2012 Cuma

Twisted Metal Avrupa'da ertelendi!

Twisted Metal Avrupa'da ertelendi!

Twisted Metal Avrupa'da ertelendi!Twisted Metal serisinin yaratıcısı David Jaffe, oyunun Avrupa'da ertelendiğini bizzat açıkladı.
PlayStation 3'e özel araba dövüş oyunu Twisted Metal'in Avrupa'daki çıkış tarihi 14 Şubat'tan Mart ayına ertelendi. Mart ayının hangi günü çıkacağı kesin olarak belli olmamakla birlikte Jaffe 1 Mart tarihine işaret ediyor. Lakin 1 Mart tarihi Sony tarafından doğrulanmış değil. Erteleme sebebiyse oyunun bazı videolarına son bir rötüş yapma gerekliliği olarak lanse edildi. Bu da demek oluyor ki oyundaki bazı videoların kırpılması için ek süreye ihtiyaç var. Oyun çıkana kadar elimizdeki Twisted Metal demosunu oynamaya devam. 

Worms Ultimate Mayhem çıkış tarihi

Worms Ultimate Mayhem çıkış tarihi

Worms Ultimate Mayhem çıkış tarihiWorms Ultimate Mayhem'in PlayStation 3 versiyonu için çıkış tarihi belli oldu.
An itibariyle PC ve Xbox 360 için piyasada olan Worms Ultimate Mayhem'in PS3 versiyonu için çıkış tarihi sonunda açıklandı. Worms Ultimate Mayhem, Kuzey Amerika'da 14 Şubat'ta ve Avrupa'da 15 Şubat'ta oyuncularla buluşacak. Worms serisinin yapımcısı Team 17 sonunda Sony ile bir karara varmaları sevindirici. Worms Ultimate Mayhem'de Worms 3D'nin ve Worms 4: Mayhem'in en eğlenceli kısımları bir arada sunuluyor.

TERA'nın betası başlıyor!

TERA'nın betası başlıyor!

TERA'nın betası başlıyor!Yarın itibariyle binlerce oyuncu TERA'nın büyülü dünyasına dalacak ve aksiyon yüklü muharebelere merhaba diyecek.

Bu hafta sonu Cumartesi ve Pazar günlerinde saat 15:00’dan gece yarısına dek gerçekleşecek olan Sneak Peek Etkinliği yenilikçi dövüş sistemi ve eşsiz grafiğin tadını çıkarmaya davet ediyor. Katılım imkanı sağlayan beta anahtarları an itibariyle Avrupa’daki farklı oyun dergileri ve http://community.tera-europe.com adresindeki topluluk sayfası tarafından yapılacak çekilişlerle sahiplerini bulacak. Kapalı beta testlerine hazırlık kapsamında Sneak Peek sonrasında bütün karakterler silinecektir. Toplam beş kapalı beta testinden ilki 17 - 19 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecektir. 15. Nisan‘da son kapalı test hafta sonunun bitmesi ile 19. Nisan’da start alacak açık beta süreci yeni oyuncuları savaş meydanına gönderecek. TERA hayranları daha detaylı bilgi ve söz konusu testlere kayıt imkanına resmi web sitesinden ulaşabilirler: www.tera-europe.com
Oyuncular ayrıca an itibariyle online veya satış noktalarından TERA için ön siparişte bulunabilir. TERA başlangıcı öncesinde bütün beta testlerine katılım imkanı sağlayan mevcut Standart Edisyon ve Koleksiyoncu Edisyonların sunduğu diğer avantajlar ise şunlardır:
Erken Çıkışa Katılım – 3. Mayıs 2012 tarihli resmi starttan günler öncesi katılım hakkı
KBT- & ABT Girişi – TERA’nın Avrupada‘ki bütün Kapalı- ve Açık Beta Testlerine giriş.
İsim Rezervasyonu – Oyuncular erken çıkıştan önce bir karakter oluşturabilir ve gözde isimlerini saklı tutabilirler.
Özel Ögeler – Tercih edilen satış noktalarına göre değişiklik gösterebilirler.

Satış noktalarında mevcut olan Koleksiyoncu Edisyonu (Collector's Edition) birçok ayrıcalığın yanı sıra şu ekstralara da sahiptir: TERA soundtrack, bir dünya haritası ve bir de sanat kitabı. Oyunun Standart Edisyonları 49,95 €, Dijital Koleksiyoncu Edisyonu 59,95 € ve satış noktalarından temin edilebilecek Koleksiyoncu Edisyonu ise 69,95 €  fiyat etiketiyle satılacak.

1 Şubat 2012 Çarşamba

Snipers - Oyun Ön İnceleme

Snipers

En iyi keskin nişancı kim?

Daha önce adını Obscure ile duyduğumuz Hydravision, online Sniper oyunu ile sahalara dönmeye hazırlanıyor. Firma daha öncesinde Alone in The Dark’ı da PS2 ve Wii için hazırlamıştı. Şu zamana kadar genel olarak hazırladığı oyunlarla istediğini pek bulamayan yapımcı şirket, bu sefer daha değişik projeleriyle piyasaya adım atacak. Snipers da bunlardan biri.

Üstün savaşçılar

2024’te eski Doğu Bloku ülkelerinin bazılarından 12 üstün nişancı, savaştan harap olmuş bir yerde toplanır. Amaçları yeni silahlarını test etmektir. Bu konu doğrultusunda multiplayer tabanlı oyuna dahil olacaksınız. Keskin nişancılar için özel olarak geliştirilen ilk FPS ibareli yapım kullanıcılara bolca taktik yapma imkanı tanıyacak. Bölümler ve haritalar da bu yönde hazırlanıyor. Oynadığınız herhangi bir haritada belli yola bağlı kalmayacak, farklı unsurlar deneyebileceksiniz. Modern silahlarla en sinsi ve keskin çözümü yapmaya çalışacaksınız. Şunu da unutmamak gerek, sonuçta karşınızdaki de bir başka oyuncu, yani yapay zeka değil. Avcı olurken av olmamaya özen göstereceksiniz.

Snipers’ta sizi kazanmaya götürecek en önemli etkenlerden biri taktik olacak, ama diğer önemli noktaları da atlamamak gerekiyor. Yani silahları ve diğer ekipmanları. Drone’lar, hologram projektörler, termal gözlükler, tuzaklar daha pek çok ekipmanınız olacak. Söylenene göre bunlar 20 tane olacak. Gelelim en önemli kısımlardan birine yani tüfeklere. Tüfekler gerçek silahlardan modelleniyor ve her biri gerçek özelliklerine göre oyunda da tepki verecek. Özellikle Hydravision bu kısım üstünde çok duruyormuş, çünkü tepkisiz bir silah mekaniği yapmak istemiyorlarmış. Bu durumu oyun çıktığında hep birlikte göreceğiz.

Farklı modlar, farklı tadlar

Yapımda 5 farklı oyun modu yer alacak. Bu oyun modlarından üçünün klasik bildiğimiz Team Deathmatch, Deathmatch ve Capture The Flag’e benzer bir tane daha olduğu tahmin ediliyor. Ancak içeriden gelen bazı sızıntılar bu klasik modların oynanış mekaniğinin Snipers’a göre yapıldığı ve diğer iki modun ise farklı bir deneyim sunacağı üstüne.  Tabii bunları oyunun kendisini görmeden bilemeyeceğiz. Sony'nin Move teknolojisine de destek verecek olan Snipers herhangi bir terslik olmazsa Şubat ayı sonunda PC, X360 ve PS3 için raflardaki yerini alacak.


Galeri

Bu galeride toplam 5adet görsel var.
Yapımcı:
Hydravision Entertainment 
Yayıncı:
Bigben Interactive 
Türü:
First Person Shooter 
Çoklu Oyuncu:
Var
Platform:
PC, Playstation 3, XBox 360

GTA 5 Resmi Olarak Duyuruldu

GTA 5 Resmi Olarak Duyuruldu!

Beklenen açıklama Rockstar'dan geldi. GTA 5 resmi olarak duyuruldu. Yine efsane olması beklenen oyun için geri sayıma geçildi. Kasım ayında ilk videosu yayınlanacak


Rockstar Games, oyuncuların uzun zamandır beklediği açıklamayı resmi olarak yaptı. GTA IV'den beri GTA konusunda bir açıklama yapmayan veGTA V'in hazırlandığına dair bir ipucu vermekten kaçınan Rockstar, sonunda resmi olarak GTA V'i duyurdu.
Sadece GTA V'i duyurdu diyebiliyoruz çünkü baka bir açıklama yapılmadı. Rockstar, kendi sitesinde kocaman bir GTA V logosu yayınladı ve altına ilk trailer tarihin verdi. Tarihe göre 2 Kasım'da GTA V ile ilgili ilk videoyayınlanacak. O zamana kadar GTA V ile ilgili bir görsel yayınlanmayacak gibi.
Uzun süredir kapalı kutu olan GTA V, yavaş yavaş belli olmaya başladı. Oyunun çıkış tarihi içinse en az bir sene daha beklememiz gerekebilir.

Fruit Ninja Kinect

Fruit Ninja Kinect

Fruit Ninja Kinect
Fruit Ninja çılgınlığı iOS’tan sonra şimdi Kinect’te. Çılgınlık diyorum; çünkü bu oyun müthiş derecede bağımlılık yaratıyor. Serüvene iPad ile başladım ve şu anda Kinect’te devam ediyorum. Parmaklarda oluşan meyve kesme bağımlılığından sonra sıra ellere geldi. Sizleri daha fazla meraklandırmadan oyunun detaylarına iniyorum.
Dokunmatik sürümdeki gibi dört farklı mod bulunuyor. Menü ufak değişiklikler bulunmakla beraber göze çarpan farklılıklar, oyunun durdurma menüsünde ve liderlik tablolarının menüye taşınması. Modların özelliklerine gelirsek Party, (Dokunmatik sürümdeki multiplayer.) iki kişinin bir takım veya birbirlerine rakip olarak meyveleri parçalama zevkini tadabiliyorlar. Classic’te süre sınırsız fakat meyveleri ikiden fazla sayıda düşürmeden oynamak gerekiyor, eğer üçüncü meyve düşerse oyun bitiyor. Meyvelerle birlikte ara sıra bombalar geliyor. Aman dikkat! Bir tanesine bile değmeyin, yoksa oyun sona erer.
Fruit Ninja Kinect
Zen’deyse meyve kaçırmakta özgürsünüz, korkmayın. Bombalar da yok fakat 90 saniyelik sürede meyveleri en verimli şekilde kullanmanız gerekiyor. Eğlencede sınır tanımayan Arcade ise bize 60 saniyelik süre tanıyor. Meyveleri kaçırmamaya çalışarak, üst üste kombolar yapıyoruz. Tabii ki bombalara da çarpmamaya özen göstermeliyiz. (10 puan eksiltiyor her bir bomba.) Aman ha! Renkli muzları sakın kaçırmayın, puan olarak işimize çok yarayacaklar. Örneğin; buz tutmuş muz, bir süreliğine zamanı donduruyor ve meyveler yavaşlıyor ki bu sayede hepsi bir aradayken kombolarımızı gerçekleştirebiliyoruz. Renkli muz sayesinde bir süre ekranın sol ve sağ tarafından muzlar geliyor. (Tabii ki su gibi akan meyveler bizi heyecanlandırıyor.) Bir diğer muzumuzsa kısıtlı bir zaman diliminde aldığımız puanların ikiyle çarpılmasını sağlıyor.
Nar, oyundaki en özel meyve. Oyunun sonunda bir defa gelen narı elimizden geldiğince fazla sayıda kesmeliyiz. Puanlarımız arttıkça Dojo menüsünden kılıcımızı, arka planımızı ve Kinect sürümünde olan gölgemizi değiştirebiliyoruz. Eminim herkes bu oyunu çok sevecek. 800 Microsoft Puanı karşılığında oyunu hemen alabilirsiniz ninjalar! Ben şimdi oyunuma geri dönüyorum.
Oyunun artıları olarak çeşitliliği, komboların verdiği eğlenceyi, Arcade'deki renkli muz özelliğini ve Party ile gelen yenilikleri; eksileri olaraksa bazı yerlerde gereğinden fazla bomba gelmesini ve bazı bug'ların oluşmasını sayabilirim
.

TrackMania 2 Canyon

TrackMania 2 Canyon

TrackMania 2 Canyon
Her oyuncunun sevdiği oyun türleri ve oyun seçiminde dikkat ettiği kriterler vardır. Örneğin; RPG seven bir insan oyunlarda senaryo ve sağlam bir oynanış sistemi arar, FPS seven biri grafik ve atmosfer arar. Ancak günümüzde pek az oyuncu “eğlence” faktörünü önemsiyor. Hal böyle olunca yapımcı firmalar başka konulara yöneliyor, Nadeo gibileri hariç. Serinin önceki oyunlarını oynayanlar bilir, Trackmania, gerçekçilik konusunda iddiasızdır ama gerçek olamayacak kadar eğlencelidir. O yüzdendir ki 10.000.000’a yakın kayıtlı TrackMania üyesi vardır. Trackmania 2: Canyon'un, (T2C) TrackMania 2 serisinin ilk oyunu olduğunu ve devam oyununun TrackMania 2: Valley olacağını söyleyip incelemeye geçelim. T2C'de yer alan en büyük yenilik, -oyunun adından anlaşılacağı üzere- “Canyon” oluşumu. Yani oyunun teması, serinin önceki oyunlarından farklı. Oyuna adım atar atmaz bizi karşılayan menüde pek bir faklılık göremedim. Aynı bölümler, aynı başlıklar... Durun bir dakika! Oyunun tamamen Türkçe olduğunu söylemeyi unuttum! Evet, oyun tamamen Türkçe ve bu şimdiden oyuna bir artı kazandırıyor.
TrackMania pistleri geleneksel olarak renklere ayrılıyor, beyazdan siyaha doğru zorluk artıyor, “saçmalık” tavan yapıyor. Öncelikle T2C'de araç kontrolleri daha oturaklı. Ağırlığı her şekilde hissedebiliyorsunuz ve bu ağırlık nedeniyle T2C, önceki TrackMania oyunlarından daha zor. Önceden TrackMania oynayanlar bilir, TrackMania'da gerçeklik unsuru yoktur ve her şey saçmadır ama eğlencelidir. Serinin bu oyununda bu olay hafif törpülenmiş. “Törpülenmiş” derken yine de pek çok yarış oyununa göre halen fazla "uçuk" bir yapıya sahip. Pistler türlerine göre ayrılıyor. Düz yarış olanı da var, akrobatik olanı da, çok turlu olanı da. O yüzden pek çok farklı insana hitap edebiliyor. TrackMania serisinde iyi işleyen bir madalya sistemi vardır. Bir pisti üç farklı dereceyle veya derecesiz bitirebilirsiniz. Yarışın başında size sunulan üç seçenekten (Altın, Gümüş ve Bronz.) birini seçip yarışa başladıktan sonra seçtiğiniz rakibiniz, seçtiğiniz düzeye göre "Ghost" şeklinde yarışa katılıyor. Örneğin; Altın’a sahip rakip mi seçtiniz? Eğer onu yenip bitiş çizgisine ulaşırsanız Altın, Gümüş ve Bronz madalyaların hepsine birden sahip olursunuz. Bu kazandığınız madalyalarsa yeni pistleri açmakta kullanılır.
TrackMania 2 Canyon
Gelelim pek çok oyuncunun takıntı haline getirdiği teknik özelliklere. Şahsen oyundan Gran Turismo 5 grafikleri beklemiyordum ama grafikler böylesine hızlı bir oyun için yeterince başarılı diyebilirim. Sadece kaplamalarda biraz sorun var gibi ama son hız yarışırken kim bakacak kaplamalardaki detaylara? Seslerdeyse önceki oyunlardan bir esinlenme var ve müzikler de önceki oyunlarda olduğu kadar başarılı. Bir de artık otomobillerimiz hasar alabiliyor ama öyle gerçekçi hasarlar değil ve performans ve hızı da etkilemiyor. Gelelim yıllarımızı içinde geçirebileceğimiz online modlara. Aslında “modlar” dediğime bakmayın, sadece tek mod var ve zaten daha fazlasını beklemiyordum. Oyunda varolan tek modda pisti en kısa sürede tamamlayan galip çıkıyor. İster inanın, ister inanmayın, bu oyunun keyfi online arenada çıkıyor. Tek kişilik bölümleri oynayıp sinir krizleri geçirdikten sonra (Oynayın, anlayacaksınız.) oyuncuların hazırladığı ve birbirinden yaratıcı pistlerde eğlencenin cılkını çıkarıyoruz. Ayrıca online yarışların 200 oyuncu kapasiteli olduğunu hatırlatalım. Şu anda oyuncular bayağı az zira Türkiye'den sadece 50 civarı kişi kayıtlı. Zamanla oyuncu artışı olacağı kesin ki oyunun fiyatı da gayet makul düzeyde. (Oyunun resmi sitesinden 19.99€ karşılığında satın alabilirsiniz.)
Oyunu hep övdük de hiç mi hatası yok? Evet, bu oyunun da hataları var. İlk önce oyunda beni hayal kırıklığına uğratan şeyi açıklayayım. Oyunda sadece tek tip otomobil var. Bu belki sizin için sorun olmayabilir ancak benim gibi sıkı TrackMania oyuncuları için sinir bozucu. Gönül isterdi ki birbirinden farklı, birbirinden komik otomobiller olsun ama yok işte, ne yaparsınız. İkinci konuysa T2C'nin serinin diğer oyunlarından grafikler haricinde pek bir farkı olmaması. Yine de şu aralar alınabilecek en eğlenceli oyunlardan biri olması sebebiyle affediyoruz hatalarını ve serinin yeni oyununu beklerken sonsuz multiplayer eğlencesine akıp gidiyoruz.
Genel olarak geliştirilmiş grafikleri, Türkçe desteği ve eğlence dozajı nedeniyle başarılı bir oyun. Yetersiz otomobil seçeneği ve fazla yenilik içermemesini uygun fiyatıyla affettiren oyunu herkese tavsiye ediyorum
.

PSN bakıma girmeden...

PSN bakıma girmeden...

PSN bakıma girmeden...Yarın öğleden sonra PSN bakıma girmeden evvel Twisted Metal, Syndicate ve Darkness II gibi yeni demoları indirebilirsiniz.
Son güncellemeden sonra PSN'e yeni gelen Twisted Metal, Syndicate ve Darkness II oyunlarının demolarını indirip deneyebilirsiniz. Zira yarın öğleden sonra bakıma girecek olan PSN'e Cuma sabahına kadar erişim olmayacak. Syndicate'in demosu dört kişilik co-op şeklinde gelirken, Twisted Metal'ın multiplayer demosu oyuncular tarafından büyük ilgi görüyor. Karlı kış günlerinde evinde yeni oyunların demolarına yelken açmak isteyenlere duyurulur
.

Steam artık cepte!

Steam artık cepte!

Steam artık cepte!Valve, akıllı cep telefonu kullanıcıları için Steam'in mobil uygulamasını başlattı.
Valve, 40.000.000 Steam kullanıcısına Steam hizmetini ücretsiz mobil uygulamalar sayesinde her an yanında taşıma imkanı veriyor. Steam'in mobil uygulamasını, iOS ve Android cihazlar için iTunes ve Android Market üzerinden ücretsiz olarak indirip kullanmaya başlayabilirsiniz.

Mafia III mü?

Mafia III mü?

Mafia III mü?Sonunda 2K Czech aradığı yapım ekibini bulmuş olsa gerek ki iş ilanını aktif olmayan duruma geçirmiş. Mafia III'ün çıkışı yaklaşıyor mu?
2K Czech stüdyolarının uzun süredir aktif halde duran iş ilanı Mafia III'ü geliştirecek ekibin bulunduğunu düşündürüyor. İnternetteki iş ilanında AAA bir oyun projesi için çalışma arkadaşları aranıyordu. İlan kaldırıldığına göre Mafia III için çalışmalar başlamış olabilir. Firmadan Mafia III hakkında resmi bir duyuru yayınlanmadı.
 

Final Fantasy XIII-2'ye DLC

Final Fantasy XIII-2'ye DLC

Final Fantasy XIII-2'ye DLCFinal Fantasy XIII-2'ye Lightning adı verilen DLC, 7 Şubat'ta oyuncularla buluşacak.
Square Enix, Lightning adlı DLC paketini önümüzdeki hafta Final Fantasy XIII-2 için çıkaracağını duyurdu. Tam adı "Lightning and Master Sergeant Amodar" olan premium DLC paketini 240 Microsoft puanına veyahut 3$'a satın almak mümkün olacak
.

Star Wars: The Old Republic geliyor!

Star Wars: The Old Republic geliyor!

Star Wars: The Old Republic geliyor!Beklenen gün geldi! Star Wars: The Old Republic bu hafta Türkiye’de satışa sunuluyor.
Göz alıcı bir Star Wars evreni. Binlerce saatlik oyun içeriği. Etkileyici hikayeler. Yüzlerce dublaj sanatçısı tarafından seslendirilen muhteşem diyaloglar. Bir Electronic Arts markası olan BioWare bugün Türkiye için tüm zamanların en çok beklenen oyunlarından, şimdiye kadar 100’den fazla ödül kazanmış Star Wars: The Old Republic sunucularının aktif hale getirildiğini duyurdu.
Oyun sunucularında herhangi bir sıkıntı yaşanmaması, sorunsuz ve eğlenceli bir deneyim olması için farklı ülkelerde farklı tarihlerde çıkartılan Star Wars: The Old Republic, Türk oyuncular için geliyor…
Sunucuların hayata geçirilmesiyle birlikte oyuna akın eden oyuncuların sorunsuz ve eğlenceli bir deneyim yaşamaları için BioWare müşteri destek takımlarının durmaksızın devam eden mesaisi her geçen gün artarak devam ediyor.
BioWare, EA ve Star Wars hayranları için çok büyük bir günün geldiğini ve bu bekleyişe değdiğini belirten BioWare Kurucu Ortağı ve EA, Bioware Label Genel Müdürü Dr. Ray Muzyka, “Star Wars: The Old Republic’e ayırdığımız kaynaklar ve destek bugün bitmeyecek. Türe getirdiğimiz yenilikler bu yolculuğun yalnızca başı; devam eden yatırımlarımız ve önümüzdeki haftalar, aylar ve yıllar boyunca oyunculardan alacağımız geri bildirimler sayesinde bu deneyimi geliştirmeye ve güzelleştirmeye devam edeceğiz. Devasa online oyun türüne hikaye ve kişisel seçimler ekleyip, son derece kaliteli bir senaryo ve seslendirmelerle güçlendirerek oyuncuların MMO’lara bakış açısını değiştiriyoruz. The Old Republic’in konumundan son derece memnunuz ve oyunumuzu ileride daha da iyi hale getirmek için oyuncularla birlikte büyümeyi sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi. 
Star Wars: The Old Republic BioWare ve LucasArts’ın hikaye tabanlı devasa online oyunudur ve kişisel seçim ve sonuçlara odaklı oyun yapısı, yüksek kaliteli, eksiksiz seslendirilmiş hikayesi ile online oyunlarda devrim yaratmaktadır. Klasik Star Wars filmlerinin binlerce yıl öncesinde geçen hikaye oyuncular arkadaşlarıyla takımlar kurarak filmlerdekine benzer destansı savaşlara katılacak ve birbirinden canlı gezegenlerle dolu galaksiyi keşfedecekler. Oyuncular Galaktik Cumhuriyet veya Sith İmparatorluğu’na katılacak, aralarında Jedi Knight, Jedi Consular, Smuggler, Trooper, Sith Warrior, Sith Inquisitor, Bounty Hunter ve Imperial Agent gibi sekiz sınıf arasından seçimlerini yapacaklar. Ayrıca etkileyici müziklere sahip olan Star Wars: The Old Republic şimdiye kadar gördüğünüz en sarıcı online oyun deneyimlerinden birini sunacak.
Star Wars: The Old Republic’i satın aldığınızda oyuna 30 günlük erişime de hak kazanacak. Star Wars: The Old Republic’i sipariş vermek için lütfen www.aralgame.com adresini ziyaret ediniz.

Alan Wake PC'de nasıl gözükecek?

Alan Wake PC'de nasıl gözükecek?
XBox'tan iyi olacak, ancak PC'ye yakışır derecede mi ?


Alan Wake'in PC versiyonu duyurulduğundan beridir oyuncular Remedy'nin bu oyundaki dokuları daha yüksek çözünürlükte kullanıp kullanmayacağını merak ediyordu ve en sonunda bu soruya yanıt geldi.


Bir konsol oyununun PC'ye uyarlanmasından beklediğimiz tüm görsel arttırımlar olmasa da Alan Wake doku kalitesi açısından daha cilalanmış bir şekilde karşımıza çıkacak ancak oyunda tam anlamıyla düzgün bir HD paketi yer alamayacak. Öte yandan Remedy oyuncuları herhangi bir mod aracı ile tanıştırmayacağından dolayı gayri resmi bir HD modu da kısa zaman içinde söz konusu değil.




Geçtiğimiz günlerde sizlere Ala Wake'in PC versiyonundan bir manzara resminin farklı zamanlardaki görsellerini yayımlamıştık. Bu da oyundaki ışıklandırma ve gölglendirme kalitesini ve suyun üzerindeki dokuların kalitesini bizlere biraz olsun tasvir edebilmişti.


Zaten Remedy'nin söylediğine göre oyun 1080p'de muhteşem gözüküyormuş ve 2540p gibi yüksek çözünürlüklere kadar çıkabiliyormuş. Remedy'den Markus oyunda hala üzerinde biraz daha çalışılması gereken yerler olduğunu itiraf ediyor, özellikle doku bakımından.


Öte yandan firma yakın zamanda birkaç sürprizi olduğunu da belirtti. Merakla bekliyoruz bakalım nedir bu sürprizler.

Shogun 2 Total War: Fall of the Samurai'nin tarihi

Shogun 2 Total War: Fall of the Samurai'nin tarihi
Stratejik düşünmenin vakti geldi.
Sega'dan yapılan açıklamaya göre, Shogun 2'den bağımsız olarak çalışacak olan genişleme paketi Fall of the Samurai'nin çıkış tarihi belli oldu. Yapım, 23 Mart'ta raflarda olacak.


Paketin içinde Amerika, İngiltere ve Fransa'nın da bulunduğu 6 yeni klan, yeni senaryo modu, yeni inşaa ve teknoloji ağaçları ve yeni silahlar bulunuyor.


WoW'da 64-bit devri başladı

WoW'da 64-bit devri başladı 
4.3.2 Yaması yayımlandı.

World of WarCraft'ın 4.3.2 yaması oyunculara sunuldu. Bu yamayla birlikte uzun süredir beklenen oyunun 64-bit'lik versiyonu da bulunuyor.


Yamayla birlikte artık 64-bit'lik işletim sistemi kullanan ve 4GB'tan fazla hafızaya sahip olan kullanıcılar, oyunu daha performanslı şekilde oynayabilecek. Bununla birlikte yeni eklenen Realm'ler arası raid özelliğiyle, Real ID sahibi arkadaşlarınızla aynı raid'e katılabileceksiniz.




Yamayı indirmek için World of WarCraft Launcher'ı çalıştırmanız yeterli.